Ny gressklipper

Sameiet har måttet pensjonere vår gamle Randsome gressklipper, som har vært i sameiet siden sommeren 1973. Dette skyldtes i all hovedsak at vi begynte å få store årlige kostnader på vedlikehold/reparasjoner og at maskinen ikke var tillatt brukt iht. HMS-forskriftene.

I den forbindelse har vaktmesteren og styret, testet og vurdert flere alternativer.
Man sto igjen med 2 klippere som ble testet i våre skråninger.

Kriteriene man vurderte etter var betjening, sikkerhet, fremkommlighet, klipperesultat og pris.

Ferris

Ferris

Maskinen over klipper fint og er en solid arbeidshest. Men det viste seg at denne ikke klarte de bratteste skråningene som er opp fra Vestlisvingen (bak gjerdet) og utenfor 106.
Ved testen så skled maskinen fra toppen og helt ned til 15 cm før den gikk gjennom gjerdet i bunn. Dette skyldes i all hovedsak tyngden på ca 350 kg og ikke egnede dekk. Disse 2 minusene, var såpass store, at maskinen ble valgt bort.

Den andre maskinen som ble testet er en Spider Mini II fra samme fabrikk som har laget Randsome-maskinen vi pensjonerte.

Spider

Spider

På bildet over ser vi vaktmesteren i full konsentrasjon under test av Spideren i den bratteste bakken utenfor 106.
Dette var den eneste klipperen som klarte alle områdene i sameiet.
Det som var et ekstra pluss er enkel/rask betjening av klippehøyde og den økte sikkerheten, ved at klipperen betjenes via radiokontrollert fjernkontroll. Det vil da redusere farene for personskade til nesten ingenting. Vår gamle Randsome hadde ingen sikkerhet innebygd og var heller ikke tillatt brukt lengre.

På disse to maskinene var prisdifferansen bare 3 000,- og sameiet har derfor valgt Spider Mini II, som ny klipper i sameiet.